• https://www.avioborza.si/uploads/images/header/slide9_in.jpg
    Zadnje novice
20/10/2015

Elektronska prijava za potovanje v Kanado

Kanada uvaja sistem predhodne elektronske avtorizacije potovanja (electronic Travel Authorisation oziroma, "eTA") za državljane držav, ki sicer za Kanado ne potrebujejo vizumov in v Kanado prihajajo z letali.

Elektronska avtorizacija potovanj (eTA ) bo obvezna od 15. marca 2016 dalje, uvajati pa so jo pričeli 1. avgusta 2015 in bo prostovoljna do 15. marca 2016. V tem obdobju bodo uradniki mejne kontrole na letališčih potnike seznanjali o sistemu "eTA". Sistem eTA je podoben sistemom elektronske avtorizacije potovanj, ki jo že nekaj let izvajajo ZDA (ESTA) in Avstralija. Postopki vstopa v Kanado na kopnem in na morju se ne spreminjajo.

Elektronsko avtorizacijo potovanja v Kanado je mogoče urediti z izponitvijo obrazca po elektronski poti pred potovanjem - aplikacija je dosegljiva na spletni strani kanadske vlade (ministrstva za imigracijo), kjer je na voljo tudi več informacij o sistemu eTA: official Canadian Government website). Taksa za eTA avtorizacijo je 7,00 CAD$, veljavnost ima 5 let, plačilo je mogoče opraviti s kreditno kartico. Najavo je priporočljivo opraviti vsaj nekaj dni pred potovanjem. Sistem potrditev eTA najave potovanja avtomatsko posreduje na e-mail naslov prijavitelja.

 

 

Nazaj na novice